nieuws

Stokbroden gevaar voor gezondheid

Horeca

De doormidden gesneden stokbroden met ham en een een toefje sla die langs de Franse autosnelwegen worden verkocht, zijn een gevaar voor de gezondheid.

Uit een onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de stokbroden een hoeveelheid bacteriën bevatten die boven de Franse normen uitkomen. Eén op de drie salades is eveneens onveilig. ‘Deze stokbroden hadden in de vuilnisbak moeten belanden, niet op ons bord’, citeert de Britse krant The Times een woordvoerder van het Franse tijdschrift Auto Plus, dat het onderzoek liet uitvoeren.
Volgens woordvoerders van het laboratorium dat de stokbroden onderzocht, waren ze klaargemaakt door mensen die simpele hygiëneregels hadden overtreden. Zo zouden ze hun handen niet hebben gewassen nadat ze naar het toilet waren geweest. Andere broden zouden uren lang in de warmte hebben gelegen.

Reageer op dit artikel