nieuws

Tien procent horeca-medewerkers van buitenlandse afkomst

Horeca

De horeca is een van de grootste werkgevers van allochtonen in ons land. Ruim tien procent van de werknemers in de horeca is van buitenlandse afkomst, zo heeft Koninklijke Horeca Nederland becijferd.

Op een totaal van ruim 290.000 werknemers in de sector, zijn 30.000 allochtone medewerkers. ‘Dit percentage is twee tot drie keer zo hoog als het gemiddelde in het midden- en kleinbedrijf in Nederland’, aldus de branchevereniging.

Directeur J. Claes van Koninklijke Horeca Nederland stelt dat het zeker niet alleen om schoonmakers en afwassers gaat. ‘Integendeel, steeds vaker zien we allochtone medewerkers in de keuken als kok, in de bediening of bij de receptie en ook in leidinggevende functies. En dit tot tevredenheid van onze leden.’

Volgens Cleas heeft inmiddels een kwart van de allochtone werknemers een middelbare of hogere beroepsopleiding gevolgd. De horecabond verwacht dat het aandeel allochtone medewerkers in de horeca de komende jaren alleen maar verder toeneemt.

Reageer op dit artikel