nieuws

Tonnen minder omzet tijdens vierdaagse

Horeca

De Vierdaagse van Nijmegen is voor concertgebouw De Vereeniging uitgelopen op een financiële strop. Exploitant Mensec liep vijf ton horecaomzet mis doordat de start- en finishplaats van het wandelevenement dit jaar was verplaatst van De Vereeniging naar de Wedren in Nijmegen.

Ook de overige horeca in de stad, die flink investeerde in muzikale activiteiten, klaagt over aanzienlijk minder omzet dan andere jaren. Hier was het slechte weer de boosdoener. Secretaris Cees Tonissen van de plaatselijke afdeling van Koninklijk Horeca Nederland en eigenaar van Café du Commerce in Nijmegen, liet zich in gesprek met de regionale pers ontvallen er geen minuut wakker van te zullen liggen indien de Vierdaagse zou worden afgeschaft, gezien de hoge kosten en de onzekere verdiensten.

Reageer op dit artikel