nieuws

Ybema wil toerisme stimuleren

Horeca

Staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) wil wandelaars en fietsers de komende jaren meer ruimte geven. De totale lengte van lange fiets- en wandelroutes moet omhoog van 3000 naar 5000 kilometer.

Dat schrijft hij in de Beleidsbrief Toerisme en Recreatie die woensdag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Het plan maakt onderdeel uit van drie plannen van de bewindsman. Naast de extra paden wil Ybema dat de omzet in de toerismesector stijgt van de huidige 57 miljard naar 75 miljard gulden in 2005. Verder wil hij dat Nederland zich een plaats verovert in de top zes van congreslanden.

Niet op slot
Ybema wil ook extra aandacht voor de kust. ‘Die mag niet op slot’, stelt de bewindsman. Hij ziet onder meer mogelijkheden voor het in gebruik nemen van terreinen die hun oorspronkelijke functie hebben verloren en waar niemand meer naar omkijkt. ‘Die ruimte wordt eigenlijk vermorst.’ Verder zou Ybema graag meer mogelijkheden zien voor kustzeilers om aan de kust te kunnen aanmeren en wil hij de suggestie om een voormalig boorplatform voor de kust een toeristische bestemming te geven, onderzoeken.

Reageer op dit artikel