nieuws

Beatle-hotel in Liverpool

Horeca

Liverpool doet er als geboortestad van de Beatles alles aan om de legende van de Fab Four in leven te houden. Er is al een ‘magical mystery tour’, waarbij met een bus langs de geboortehuizen van John, Paul, George en Ringo wordt gereden. De nieuwste attractie wordt een hotel dat speciaal aan het viertal is gewijd.

Het gaat over twee jaar open. Het hotel krijgt de naam ‘the Hard Day’s Night Hotel’, genoemd naar een van de hits van het beroemde viertal uit de jaren zestig. Er worden 120 kamers ingericht die allemaal iets met de Beatles te maken hebben. Een daarvan staat in het teken van het White Album. De kamer is helemaal wit en er komt een witte piano te staan. In een ander vertrek hangt al een groot portret van John Lennon.

Het hotel wordt gevestigd in een pand aan North John Street. Het staat naast de Cavern Club, waar de Beatles hun eerste optredens gaven. Het inrichten van het gebouw in Liverpool kost een slordige 28 miljoen gulden. Een nachtje in een tweepersoonskamer zal minstens 210 gulden kosten, zo meldt The Guardian.

Reageer op dit artikel