nieuws

Controle op legionella in hotels

Horeca

De Inspectie Milieuhygiëne van het ministerie van VROM zal samen met het keuringsinstituut KIWA de komende maanden onderzoek doen naar legionella in hotels. Er wordt een steekproef gehouden onder honderd hotels in heel Nederland. Vorig jaar onderzocht de inspectie ook campings en sauna’s op eventuele legionellabesmetting.

Het ministerie van VROM wil weten of hoteleigenaren op de hoogte zijn van de gevaren van legionella en of zij maatregelen hebben genomen om besmetting te voorkomen. In de hotels zullen monsters worden genomen die zullen worden geanalyseerd op de aanwezigheid van legionellabacteriën. In leidingwater mogen per liter niet meer dan vijftig van deze bacteriën aanwezig zijn.

Eind dit jaar komt er een website met de namen van alle Europese hotels, campings en vakantieappartementen die een legionellabesmetting niet snel en effectief aanpakken. Dat hebben de gezondheidsdiensten aangesloten bij de Europese werkgroep tegen legionella-infecties (EWGLI) onlangs besloten.

Nederland werd in februari 1999 getroffen door een grote legionella-epidemie. Door die uitbraak, op de Westfriese Flora in Bovenkarspel, zijn inmiddels 32 mensen overleden.

Reageer op dit artikel