nieuws

Fino Sherry

Horeca

Tio Pepe is het oudste Spaanse wijnmerk, daterend uit 1837. Opvallende vernieuwingen zijn de groene fles, die de zwarte verschijning vervangt. Gekozen is voor een nieuw model dat spits toeloopt. Het ronde wapen van producent Gonzalez Byass is goudkleurig afgebeeld. Op het etiket is nu de druivensoort Palomino Fino vermeld. Het feit dat Tio Pepe […]

Tio Pepe is het oudste Spaanse wijnmerk, daterend uit 1837. Opvallende vernieuwingen zijn de groene fles, die de zwarte verschijning vervangt. Gekozen is voor een nieuw model dat spits toeloopt. Het ronde wapen van producent Gonzalez Byass is goudkleurig afgebeeld. Op het etiket is nu de druivensoort Palomino Fino vermeld.

Het feit dat Tio Pepe een droge wijn is, wordt met de vermelding Extra Dry onder de aandacht gebracht.Bij de promotie van het nieuwe uiterlijk meldt Gonzales Byass dat Tio Pepe steeds meer uit een normaal wijnglas zal worden gedronken, in plaats van uit de traditionele sherry catavino. En dat hij altijd koud moet worden geserveerd, rechtstreeks uit de koelkast of de koeler, in plaats van op kamertemperatuur en uit het drankenkastje.

Vorig jaar kozen de Spaanse wijnhandel en pers Gonzalez Byass uit als ‘bodega van de eeuw’. En het familiebedrijf won de Len Evans Award tijdens de International Wine Challenge, als erkenning voor constante topkwaliteit in het maken van wijn. De nieuwe Tio Pepe is vanaf september verkrijgbaar in Nederland.

Voor informatie: Oud Reuchlin & Boelen, Zoetermeer. Tel. (079) 330 52 23.

Reageer op dit artikel