nieuws

Herhaling ‘Dance Valley-drama’ blijft uit

Horeca

Het techno-festival in Spaarnwoude is zaterdag zonder problemen verlopen. In het recreatiegebied geen onderkoelde feestgangers, zoals na afloop van het dansfeest Dance Valley, maar bezwete bezoekers van het Awakenings Festival.

Vanwege de hoge temperaturen spoot de brandweer de hele middag ieder uur water over de mensenmassa. De actie van de brandweer zorgde ervoor dat geen enkele bezoeker ernstig oververhit raakte. Ongeveer 13.000 liefhebbers van technomuziek bezochten het festival in Spaarnwoude.

Pendelbussen konden de bezoekers voor het techno-festival zonder problemen vervoeren. Vijftien bussen brachten de bezoekers van en naar station Sloterdijk. Het festival lag zeven kilometer dichter bij het treinstation dan Dance Valley drie weken geleden. Ondanks de kortere afstand zorgden de bezoekers ervoor dat ze het terrein op tijd verlieten. ‘Mensen hebben geleerd van Dance Valley. Ze nemen meer eigen verantwoordelijkheid’, aldus woordvoerder I. Stavast. Het techno-festival was kleinschaliger dan Dance Valley waar begin augustus bijna 100.000 mensen op afkwamen.
Bij Dance Valley ontstonden problemen omdat er voor duizenden bezoekers geen vervoer was. Verkleumde feestgangers liepen uren in de regen, tientallen van hen werden met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. Een commissie gaat de chaos rond dit dansfeest onderzoeken. Een van de vragen die daarbij aan de orde komt, is of recreatiegebied Spaarnwoude wel geschikt is voor grootschalige evenementen.

Reageer op dit artikel