nieuws

Misset Horeca nr. 34 2001

Horeca

In de zomerserie staan de gasten van ’t Hof van Gelre in Lochem centraal. Verder: een interview met Rob en Reina Hols van bar-bistro La Route in Lelystad over onthaasten in de horeca; sommeliers is gevraagd naar de inhoud van hun werk en een reportage over Lei Yeu Mun Seafood Bazar in de Hongkongse wijk Kwun Tong, een mekka voor de visliefhebber.

De gasten van ’t Hof van Gelre

In het Achterhoekse Lochem ligt driesterrenhotel ’t Hof van Gelre. De Finsters heten de gasten hier al drie generaties welkom. De ouderen komen voor de ontspanning en de rust, veertigers en vijftigers vooral om te fietsen in het coulissenlandschap.

Bar-bistro La Route

Onthaasten in de horeca bestaat. Bar-bistro La Route van Rob en Reina Hols opende al tien jaar geleden de deuren, en ze verdienen een keurige boterham. ‘Maar als we het niet meer trekken, gaan de bordjes “gereserveerd” op tafel.’

Sommelier is spil tussen keuken en gast

Eindelijk krijgt Nederland een eigen opleiding tot sommelier. Misset Horeca vroeg enkele vakbroeders naar de inhoud van hun werk. ‘Eerst moet je het gastheerschap beheersen. Pas daarna komt de kennis van wijn.’ En: ‘De kracht van een goed restaurant is de communicatie tussen keuken, bediening en gast.’

Elke uitgiftebuffet is weer net even anders

Een effectieve indeling van het restaurant is van het grootste belang. Nergens mogen zich opstoppingen voordoen waardoor mensen onnodig moeten wachten. Toch komt de catering- of restaurantmanager pas als een van de laatsten aan het woord, nadat de architect zijn werk al heeft gedaan.

Reageer op dit artikel