nieuws

Nieuwe soort forel ontdekt in Oostenrijk

Horeca

Oostenrijkse wetenschappers hebben in het nationale park Kalkalpen een nieuwe soort forel ontdekt, die stamt uit de Donau.

De nieuwe soort is een waardevolle bron van genen, waarmee bestaande soorten wellicht kunnen worden verbeterd. Veel gekweekte en uitgezette forellen zijn niet goed aangepast aan hun omgeving en daardoor kwetsbaar voor ziekten en parasieten. De nieuwe soort is veel robuuster. Gepoogd zal worden de voortplanting van de vis te bevorderen en zijn areaal uit te bereiden. Daartoe zullen bijvoorbeeld natuurlijke barrières in het water worden verhoogd om de in Europa ingevoerde regenboogforel de weg stroomopwaarts te beletten. Het blad National Geographic Deutschland meldt in zijn uitgave van maandag verder dat de nieuwe soort ‘Salmo trutta forma fario Da25’ is gedoopt.

Reageer op dit artikel