nieuws

‘Prijs biovlees moet omhoog

Horeca

Er moet een prijsnotering komen voor biologisch rundvlees om zo de problemen met de afzet ervan op te lossen.

Dat vindt de vakgroep Biologische Landbouw van de Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie (NLTO) en De Natuurweide. Beide organisaties maken zich ernstig zorgen over de afzet van biologisch rundvlees. ’Het wordt voor boeren steeds moeilijker om biologisch rundvlees af te zetten’, aldus T. Spijkerman van de NLTO. Volgens hem is dit erg vreemd, omdat de maatschappelijke vraag naar biologisch vlees wel toeneemt. ‘Wel importeren slachterijen veel vlees uit Oostenrijk’, zegt Spijkerman.

Monopoliepositie
De organisaties willen dat de prijs voor biologisch rundvlees vastgesteld wordt door producenten en verwerkers, aan de hand van de zogenaamde Seurop-classicficatie. Een onafhankelijke keurmeester bepaald dan het gewicht en de kwaliteit van het vlees. ‘Op deze manier willen we de prijs weer omhoog krijgen’, aldus de woordvoerder van de NLTO. De NLTO en De Natuurweide hebben inmiddels al met slagerij De Groene Weg gepraat, die bijna een monopoliepositie heeft op deze markt. Volgens Spijkerman komt De Groene Weg afspraken echter niet na.

Reageer op dit artikel