nieuws

Start alliantie fastfoodbedrijven

Horeca

Een vijftal cafetariahouders heeft een coöperatieve vereniging met de naam Alliantie voor Fast Dining Bedrijven opgericht. ‘Het is vergelijkbaar met de Alliantie voor Biertapperijen en de Alliance Gastronomique’, vertelt een van de initiatiefnemers, Syl Lammers van ’t Pakhuys in De Klomp.

De nieuwe vereniging gaat vanaf september volop draaien. Doel van de club is de leden zoveel mogelijk waar voor het contributiegeld van 200 gulden per jaar te bieden, belooft Lammers. Op stapel staan activiteiten zoals gezamenlijke reclame via tv’s in cafetaria’s, gezamenlijke inkoop van kerstpakketten en kortingen op verzekeringen. Leden bepalen zelf waaraan ze deelnemen. De alliantie is niet gebonden aan groothandels of aan cafetariaformules.

Reageer op dit artikel