nieuws

Veel jonge zeekokkels

Horeca

Goede vooruitzichten voor de Nederlandse kokkelvissers: in de Nederlandse zeewateren is een grote hoeveelheid kokkels aangetroffen.

Dat meldt het Centrum voor Schelpdieronderzoek (CSO) in Yerseke. De voorraad in de in het voorjaar voor visserij opengestelde gebieden is toegenomen van negen naar 22 miljoen kilo versgewicht. In de gesloten wateren is de voorraad eenjarige schelpdieren nagenoeg onveranderd gebleven.

Het CSO onderzocht tijdens zijn jaarlijkse schelpdierinventarisatie de Waddenzee, de Zeeuwse delta en de kustzone. De kokkelbroed van vorig jaar is de winter goed doorgekomen, zo constateerden de onderzoekers. Omdat de jonge kokkels relatief snel groeien, lijkt een ruime kokkelvoorraad in het verschiet te liggen voor komende winter.

Reageer op dit artikel