nieuws

Vrouw overleeft val schoorsteen hotel

Horeca

Het is een wonder dat ze dit heeft overleefd’, zegt horecamanager Manfred Gähler van het Van der Valk Theaterhotel in Almelo over het ongeluk dat vorige week het bedrijf totaal op z’n kop zette. Een 28-jarige vrouw overleefde een val van 25 meter in de schoorsteen van het hotel.

Het slachtoffer was samen met een kennis in alle vroegte via de brandtrap op het dak van het Theaterhotel geklommen, vermoedelijk om van de skyline van Almelo te genieten. Volgens Gähler sprong het duo via de parkeergarage naar het dak van het aangrenzende hotelcomplex en nam daarbij behoorlijk risico; het dak van het hotel ligt niet alleen hoger dan dat van de parkeergarage, tussen beide gebouwen gaapt een gat van een meter breed.

Eenmaal boven, klom de vrouw op de twee meter hoge schoorsteen, verloor haar evenwicht en duikelde voorover in de schoorsteen. Ze viel zo’n 25 meter in het taps toelopende rookkanaal. Kabels en leidingen in de schoorsteen hebben haar val enigszins gebroken. Ze belandde onderin de koker. Hotelpersoneel waarschuwde de politie. Brandweer en een speciaal traumateam moesten erbij worden gehaald om een gat in de muur te maken en het zwaargewonde slachtoffer te bevrijden. De hele operatie heeft een paar uur in beslag genomen.

Het hotel valt niets te verwijten, aldus Gähler. ‘De technische recherche is al langsgeweest. De vrouw had niets te zoeken op het dak.’ Inmiddels heeft de directie van het Theaterhotel wel een rooster op de schoorsteen geplaatst. De schade als gevolg van de bevrijdingsactie zal niet op het slachtoffer worden verhaald. ‘Dat is nu ook niet belangrijk’, zegt Manfred Gähler. Veel belangrijker is dat de vrouw spoedig herstelt van haar verwondingen. We wensen haar hierbij veel sterkte.’

Reageer op dit artikel