nieuws

Beurs EFFF op eigen benen

Horeca

Binnenkort vindt in het MECC in Maastricht de European Fine Food Fair (EFFF) plaats. Tot vorig jaar was de beurs, die zich richt op de topgastronomie, een vast onderdeel van de BBB. Beide beurzen werden uit elkaar gehaald omdat met name de EFFF te krap in het jasje zat. Of de bezoekers ook zo gecharmeerd zijn van de ‘zelfstandige’ EFFF zal van maandag 1 tot en met woensdag 3 oktober blijken.

Het leverde de nodige stof tot discussie op toen vorig jaar het besluit viel de horecavakbeurzen BBB en de EFFF niet langer gelijktijdig te laten plaatsvinden. De EFFF, die zich in de zeven voorgaande edities ontwikkelde tot een ontmoetingsplaats voor professionals uit de gastronomie, profiteerde volop van de bezoekersstroom die ‘grote broer’ BBB genereerde. Andersom was de aanwezigheid van nogal wat chef-koks in het beursgebouw voor aanbieders van bijvoorbeeld servies en keukenapparatuur reden om genoeg standruimte op de BBB te kopen.

Een blik op de deelnemerslijst voor de naderende EFFF leert dat 73 standhouders hun producten tonen. De bedrijven variëren van wijnleveranciers en bakkerijen tot koffiebranders, vishandels, horecagroothandels en andere aanbieders van delicatessen. Volgens de organisatie zal de oppervlakte van de EFFF zo’n anderhalf keer zo groot zijn als tijdens de vorige editie in januari 2000.

De bekende wedstrijden zijn gebleven. Zo is op woensdag de stand van Euro-Toques gereserveerd voor de Rubbens Young Chef of the Year 2001 en zal tevens Het Glazen Kalf worden uitgereikt. Ook De grote wijnprijsvraag 2001 en De Lekkerste Ganzenlever Terrine horen in dit rijtje thuis.

In het omlijstende programma van de EFFF is veel ruimte voor discussies. Onder de noemer De Bouillon van het Leven wordt er, gezeten aan een stamtafel, dagelijks over uiteenlopende onderwerpen gesproken. Het vakblad Culinair Saissonier organiseert dagelijks Jam Sessions. Vier keer per dag zullen vijf chefs aantreden die op dat moment pas horen waar ze mee gaan koken. Dat vergt het nodige improvisatietalent.

De EFFF 2001 vindt plaats van maandag 1 tot en met woensdag 3 oktober in het MECC in Maastricht. Het evenement is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en alleen te bezoeken op vertoon van een persoonlijke uitnodigingskaart.

Reageer op dit artikel