nieuws

CWZ op de vingers getikt

Horeca

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is op de vingers getikt door de Keuringsdienst van Waren. Het ziekenhuis zou niet zorgvuldig omspringen met de patiëntenmaaltijden.

De kritiek loog er niet om. De plastic bakken waarin de maaltijden geserveerd worden, zouden versleten zijn en zelfs afbrokkelen, zodat theoretisch plastic in het eten terecht zou kunnen komen. De maaltijden worden veel te warm ofwel veel te koud bewaard en een aantal andere HACCP-regels in de keuken wordt niet nageleefd. Tenslotte trof de Keuringsdienst enkele producten aan waarvan de houdbaarheidsdatum was overschreden. Het ziekenhuis heeft inmiddels aangegeven de nodige maatregelen te hebben getroffen om herhaling van het geconstateerde te voorkomen.

Reageer op dit artikel