nieuws

Delacre Biscuits gaat definitief dicht

Horeca

Koekjesfabriek Delacre Biscuits uit Ede gaat definitief dicht. De ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft het moederbedrijf United Biscuits (UB) donderdag in het gelijk gesteld. De directie mag de noodlijdende fabriek sluiten.

De ondernemingsraad (OR) van de koekjesfabriek, waar nu nog 145 mensen werken, had bij de ondernemingskamer protest aangetekend tegen de sluiting. Kort nadat United Biscuits in oktober vorig jaar aankondigde Delacre te willen sluiten, stapte de OR ook al naar de rechter. Volgens het personeel is de fabriek niet verliesgevend en zijn er overlevingskansen door een verkoop.

Na de eerste gang naar de ondernemingskamer is de eigenaar van Delacre met drie serieuze overnamepartijen in gesprek geweest. ‘Die gesprekken hebben niks opgeleverd. Het zit er gewoon niet in’, aldus directeur H. Boshuizen van United Biscuits. Met de vakbonden is al een sociaal plan voor de werknemers overeengekomen. De koekjesfabriek sluit waarschijnlijk 1 februari 2002.

Reageer op dit artikel