nieuws

Drankenhandel Smit naar Amsterdam

Horeca

Het duurt nog een paar maanden, maar als alles volgens de planning verloopt verhuist drankengroothandel Henk Smit in het voorjaar van 2002 van Limmen naar Amsterdam.

Onlangs werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe distributiecentrum aan de Ankerweg in Amsterdam. Als het gebouw in maart 2002 wordt opgeleverd, beschikt het bedrijf over 4000 m2 magazijnruimte en nog eens 300 m2 kantooroppervlak.

Vanuit de nieuwe vestiging zal Henk Smit onder andere de distributie gaan verzorgen voor bierbrouwerij Grolsch in Amsterdam en directe omgeving. Een nieuw contract met een looptijd van tien jaar werd tijdens de ‘paalslag’ ondertekend. Volgens directeur Henk Smit geeft de overeenkomst zijn bedrijf het recht om zelfstandig Grolsch te verkopen aan horecabedrijven in Noord Holland.

Smit vertelt dat de ruimte in Limmen veel te krap is geworden. Op de nieuwe locatie worden zowel de commerciële activiteiten als de horecaleveranties onder één dak gebracht. Smit trad in 1988 toe tot de Dranken Organisatie Nederland, een vereniging van Grolsch-agenten, en begon in 1999 met de distributie van Grolsch in Amsterdam.

Reageer op dit artikel