nieuws

Duitse producent op Hollandse fritesmarkt

Horeca

De Duitse fritesproducent Agrarfrost is sinds begin augustus actief op de Nederlandse markt. Rudy Berendsen, verkoopleider voor de Benelux, voert momenteel onderhandelingen met diverse horecagroothandels om de aardappelproducten af te kunnen zetten.

Het bedrijf bestaat sinds 1970. Sindsdien heeft Agrarfrost zich in Duitsland ontwikkeld tot marktleider in het horeca- en cateringverbruik van zowel diepvries- als verse frites. De laatste twee jaar is de aardappelverwerker, die haar verse producten in Duitsland onder de naam Stöver op de markt brengt, ook buiten de grenzen actief. Berendsen: ‘Tot de afzetlanden behoren onder meer Engeland, Griekenland, Frankrijk, Brazilië en Nigeria. Bovendien is Agrarfrost één van de Europese leveranciers van McDonalds.’
De onderneming kent een totale jaaromzet van 750 miljoen D-mark. Jaarlijks worden in de twee nabij Bremen gevestigde fabrieken 450.000 ton aardappelen verwerkt

Reageer op dit artikel