nieuws

Hotelschool opent filiaal in Zuid-Afrika

Horeca

De Christelijke Hogeschool Noord Nederland (CHN) in Leeuwarden begint in januari een opleiding voor hoger hotelmanagement in Port Alfred in Zuid-Afrika.

Er beginnen vijftig studenten aan de opleiding. Het is de bedoeling dat er binnen drie jaar tweehonderd studenten zijn. In de toekomst zullen de opleidingen Tourism Management en Leisure Management ook in Zuid-Afrika zijn te volgen. De school is een publiek-private samenwerking tussen de CHN en de Zuid-Afrikaanse hotelketen Mantis Connection.

De CHN-vestiging staat in het wildreservaat Shamwari Game Reserve, een onderdeel van Mantis Connection. In het wildreservaat staan gastenverblijven en er zijn excursieprogramma’s. De studenten lopen in het derde studiejaar stage in het wildpark. ’Het is voor ons heel aantrekkelijk om een vestiging in het buitenland te openen’, zegt voorlichter L. de Hoop van de CHN. ‘De studenten in Zuid-Afrika betalen studiegeld. Maar daarnaast wordt onze opleiding voor jongeren in Nederland aantrekkelijker, omdat ze een jaar naar het buitenland kunnen.’

Reageer op dit artikel