nieuws

Instroom hoge hotel-scholen gestegen

Horeca

Het totale aantal instromers op de Nederlandse hoge hotelscholen ligt hoger dan in het schoolseizoen 2000/2001. Ruim duizend studenten kozen dit jaar voor deze opleiding.

De komst van twee nieuwe hoge hotelscholen in Breda en Deventer had geen negatieve invloed op de belangstelling voor de bestaande instituten in Den Haag, Leeuwarden en Maastricht. De instroom bij die scholen bleef met driehonderd nieuwe studenten op peil, terwijl de beide nieuwe scholen elk circa negentig instromers binnenhaalden. Dit blijkt uit een peiling die onderwijscentrum SVH onder de vijf scholen hield.

SVH peilde ook de belangstelling voor het middelbaar beroepsonderwijs in de horeca, de Regionale Opleidingen Centra (ROC’s). Hierbij blijkt dat het aantal horeca-instromers in het mbo op peil bleef. Maar door de komst van een aantal nieuwe instituten nam op de bestaande ROC’s de instroom licht af.

Reageer op dit artikel