nieuws

‘Kokkels gevist in natuurreservaat

Horeca

Vereniging Natuurmonumenten gaat vanaf donderdag het toezicht op kokkelvissers verscherpen. Afgelopen week is volgens de vereniging twee keer op kokkels gevist in een natuurreservaat van Natuurmonumenten, ten oosten van Texel. Volgens de vereniging is 100 hectare 20 centimeter diep omgeploegd op zoek naar de schelpdieren.

De vereniging is woedend op de vissers. De terreinbeheerder heeft aangifte gedaan bij de politie wegens illegaal betreden van het natuurreservaat, vernieling en diefstal. De Producentenorganisatie Nederlandse Kokkelvisserij zegt dat de schippers zich houden aan coördinatiepunten die ze ook voorgaande jaren hebben gebruikt. ‘Als er een overtreding is begaan, dan is dat onbewust gegaan’, stelt secretaris J. Holstein. ‘Als er een misverstand is over de juiste grenzen van het natuurgebied, moet Natuurmonumenten ons de coördinaten nog eens doorgeven.’

Reageer op dit artikel