nieuws

Lamb Weston verkoopt vestiging door

Horeca

Fritesfabrikant en aardappelverwerker Lamb Weston doet haar fabriek in Tilburg weer van de hand. De in januari van Danisto gekochte vestiging is doorverkocht aan aardappelverwerker Agristo in België.

De verkoop past in de bedrijfsstrategie van Lamb Weston/Meijer (LMW), dat haar productie in Nederland op drie locaties wil concentreren. Deze locaties zijn Kruiningen, Bergen op Zoom en Oosterbierum.

De fabriek in Tilburg hoorde bij de aankoop van de vestiging in Bergen op Zoom. ‘We wisten allemaal dat de Tilburgse vestiging niet de ideale fabriek voor LMW was’, aldus Joop van Gurp van LMW. ‘Deze stap is voor alle partijen het beste.’
Koper Agristo is gevestigd in Harelbeke en heeft 45 mensen in dienst. In Harelbeke is Agristo beperkt in haar uitbreidingsplannen. Zowel LMW als Agristo verwerken aardappelen tot diepgevroren eindproducten. De ondernemingen zijn echter actief op verschillende marktsegmenten.

Agristo zal in de toekomst bepaalde producten in Tilburg vervaardigen naar recept van LMW en deze exclusief aan LMW leveren. Het gaat daarbij onder meer om de Pommes Rösti.

Reageer op dit artikel