nieuws

Miljoenenschade door brand in disco

Horeca

Een brand in discotheek Lexion in Westzaan, iets boven Amsterdam, heeft dinsdag zeker 12 miljoen gulden schade aangericht. Het vuur is vermoedelijk aangestoken. Niemand raakte gewond. De uitgaansgelegenheid was bij het uitbreken van de brand gesloten.

Lexion is in Westzaan een bekende uitgaansgelegenheid, met een capaciteit van tweeduizend tot drieduizend gasten. Vanuit de Lexion verzorgde muziekzender TMF af en toe uitzendingen. Volgens de eigenaar trof het bedrijf niet zo lang geleden nog voor zo’n 300.000 gulden aan brandveiligheidsmaatregelen. ‘We wilden na de brand in Volendam geen enkel risico nemen. De hele aanpassing heeft een paar maanden geduurd en zou deze week zijn afgerond. Alles was nieuw, van brandalarm tot branddeuren’, aldus de ondernemer tegenover het ANP.

Reageer op dit artikel