nieuws

Projectontwikkelaar Arenaboulevard boos

Horeca

Projectontwikkelaar Infacy is een juridisch offensief begonnen tegen de gemeente Amsterdam. Directeur F. Stüger wil alsnog toestemming om een congres- en vergadercentrum te ontwikkelen in het Arenagebied. Vorige week maakte een andere ontwikkelaar, Viable Entertainment, ook al bekend om dezelfde reden juridische stappen tegen de gemeente te ondernemen.

Directeur Stüger is sinds 1991 in onderhandeling met de gemeente en had opties voor het ontwikkelen van onder meer een congres- en vergadercentrum. Infacy heeft alle financiering rond en past volgens Stüger goed in het voornamelijk allochtone stadsdeel Zuid-Oost. Zo wil het bedrijf ook een opleidingsinstituut voor startende ondernemers vestigen.

Begin dit jaar kreeg hij te horen dat zijn optie van de baan was. Reden was dat de onderhandelingen met de Ontwikkelingsmaatschappij Centrumgebied (OMC), die de gronduitgifte en gebiedsontwikkeling doet, stagneerde. Een toren die Infacy op het oog had was alleen beschikbaar als zij het hele gebouw zouden exploiteren.

Stüger: ‘In de OMC zitten de gemeente, stadsdeel Zuid-Oost, ING Vastgoed en Ballast Nedam/BAM. ING bezit het merendeel van alle gebouwen rondom de ArenA. ING wil dat zo houden en zit ons op alle mogelijke manieren dwars.’ Infacy wil direct onderhandelen met de gemeente, buiten de OMC om.

Infacy en Viable Entertainment pleiten dinsdagavond voor hun zaak in de commissievergadering van stadsdeel Zuid-Oost. Volgende week woensdag spreken zij de raadscommissie toe. Indien zij voor 30 september geen bevredigend antwoord hebben gekregen, volgen stappen naar de rechter, aldus Stüger.

Reageer op dit artikel