nieuws

Zeven jaar cel voor ontvoerders zoontje restauranthouder

Horeca

De rechtbank in Roermond heeft drie Chinezen tot 7 jaar cel veroordeeld. Tevens moeten zij een schadevergoeding van 3999 gulden betalen. Het drietal ontvoerde op 30 mei met geweld het 9-jarige zoontje van een restauranthouder in Venray. Tweeënhalve dag later bevrijdde de politie hem in Rotterdam. De daders hadden hem daar achtergelaten. De jongen was met tape aan een bed vastgeplakt.

Het Openbaar Ministerie beschouwde T. als de hoofddader en eiste veertien dagen geleden tien jaar tegen hem. Justitie eiste negen jaar tegen de twee anderen. Volgens de rechtbank is er echter geen sprake van een hoofddader. De drie H., X. en T. zijn even verantwoordelijk, aldus de rechtbank.

Het jongetje werd op weg naar school door de mannen in een auto geduwd. Ze stompten hem in zijn maag en plakten zijn mond af. De 9-jarige werd ontvoerd voor losgeld. De drie Chinezen wilden 250.000 dollar en 50.000 gulden.

Reageer op dit artikel