nieuws

Aardewerksticker

Horeca

Een sticker moet de vervuiling in de glasbakken van horecabedrijven tegengaan. De sticker is ontwikkeld door de Stichting Kringloop Glas en is voor horecaondernemers en gemeenten gratis verkrijgbaar.Op iedere ton ingezameld glas uit de Nederlandse huishoudens zit zo’n 50 kilo vervuiling. Glas dat afkomstig is uit de horeca, bevat maar liefst de dubbele hoeveelheid niet-glas. […]

Een sticker moet de vervuiling in de glasbakken van horecabedrijven tegengaan. De sticker is ontwikkeld door de Stichting Kringloop Glas en is voor horecaondernemers en gemeenten gratis verkrijgbaar.Op iedere ton ingezameld glas uit de Nederlandse huishoudens zit zo’n 50 kilo vervuiling. Glas dat afkomstig is uit de horeca, bevat maar liefst de dubbele hoeveelheid niet-glas. Grootste probleem hierbij vormen keramiek, steen en porselein.De Stichting Kringloop Glas wil met de sticker de kwaliteit van het ingezamelde glas verbeteren. Belangrijkste boodschap die de sticker moet uitdragen is dat er alleen verpakkingsglas (wel) en géén aardewerk, keramiek, porselein, spiegels, ruiten, gloeilampen en tl-buizen (niet) in de glasbak horen. De sticker is vanaf januari verkrijgbaar tegen betaling van verzendkosten.Voor informatie: Stichting Kringloop Glas, Almkerk. Tel. (0183) 40 56 13.

Reageer op dit artikel