nieuws

Broodjes benzine-stations niet lekker

Horeca

Kies vers, want voorverpakte broodjes zijn meestal niet echt lekker. Zo luidt de conclusie van een broodjestest door een ANWB-panel bij benzinestations langs snelwegen.

‘De ham smaakt als een inlegzool’ is de kop boven het artikel in de Kampioen waarin verslag wordt gedaan van de test. Het panel, waarin twee winnaars van de wedstrijd ‘Het lekkerste broodje’ (Richard Theisen, 2001 en Astrid Jacobs, 2000) zitting hadden, was niet te spreken over de kwaliteit van voorverpakte broodjes. Volgens het panel komt dat vooral omdat het merendeel van de leveranciers lange houdbaarheidsdata hanteren, tot wel acht dagen na productiedatum. Het panel adviseert om altijd een vers afgebakken en bereid broodje te nemen. Deze zijn veel smakelijker en nauwelijks duurder. De beste verse broodjes zijn volgens het ANWB-team te krijgen bij Texaco De Slenk aan de A50 en bij Total Oudenhorst aan de A12.

Reageer op dit artikel