nieuws

Franse hotelier stopt leerlinge in wasdroger

Horeca

Een Franse hoteleigenaar die een leerlinge liet meedraaien in een industriële wasdroger, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 457 euro. Ook moet hij een schadeloosstelling van 1219 euro betalen aan het meisje.

De leerlinge werd in het hotel in Montbrison regelmatig beledigd en geslagen door de eigenaar. Begin 2001 dwong deze het meisje plaats te nemen in de wasdroger en zette deze vervolgens in werking.

De leerlinge deed pas maanden later aangifte na een nieuw incident toen zij saus moest oplikken die zij op de grond had laten vallen. Tijdens het proces vertelde zij de rechter dat zij erg veel pijn had toen zij meedraaide in de wasdroger. Zij heeft trouwens inmiddels ontslag genomen bij het hotel-restaurant.

Reageer op dit artikel