nieuws

Nieuwjaar in Europa in teken van euro

Horeca

De nieuwjaarsviering stond dit jaar in een groot aantal Europese landen in het teken van de invoering van de euro. In diverse steden werd de intrede van zowel het nieuwe jaar als de nieuwe munt met veel vuurwerk ingeluid.

In Berlijn verzamelden zich 1,2 miljoen mensen bij de Brandenburger Tor waar een groots vuurwerk werd afgestoken om het nieuwe jaar en de nieuwe munt te begroeten. Ook in de Griekse hoofdstad Athene werd ter ere van de euro een groots vuurwerkspektakel getoond.

In New York hadden zich maandagavond ondanks de koude tienduizenden mensen verzameld op Times Square om de slachtoffers te herdenken van de aanslag op de Twin Towers. In de stad werden de klokken geluid van honderden kerken en gebouwen. De politie van New York heeft met het oog op de jaarwisseling strenge veiligheidsmaatregelen genomen.

Reageer op dit artikel