nieuws

Serpentines van Sligro niet brandveilig

Horeca

Groothandel Sligro in Veghel heeft dinsdag 29 januari een partij serpenties teruggehaald omdat het etiket dat erop zat ten onrechte vermeldde dat de rolletjes brandveilig zijn. Het bedrijf levert onder meer aan horecabedrijven en andere openbare gelegenheden.

Een kastelein in Valkenswaard ontdekte maandag 28 januari dat de tekst op het etiket niet klopte. Voordat hij de serptenines met het oog op het naderende carnaval in zijn zaak ophing, besloot hij de proef op de som te nemen. De papieren versiering bleek te branden als een tierelier.

De groothandel sloeg na een telefoontje van de kastelein onmiddellijk alarm, aldus een woordvoerder. Aanvankelijk was volgens hem onduidelijk hoe groot het probleem was. Na een onderzoek in alle 34 vestigingen in heel Nederland, bleek dinsdag dat het slechts om dertig dozen met honderd rollen ging die terecht waren gekomen bij het filiaal in Eindhoven.

Die partij is onmiddellijk uit de zaak verwijderd, aldus de zegsman. Bovendien krijgen alle klanten die de betreffende versiering hebben gekocht een brief. Ze kunnen de serpentines omruilen. Onderzoek moet nog uitwijzen hoe het verkeerde etiket op de rollen is terecht gekomen. Sligro verkoopt gewone serpentines waarop niets staat vermeld en serpentines die niet snel in brand vliegen. Die laatste soort is speciaal bedoeld om zalen en kroegen te versieren. De woordvoerder vermoedt dat de fout is gemaakt bij de leverancier.

Reageer op dit artikel