nieuws

Snackkoerier nr. 25 2001

Horeca

Deze week in Snackkoerier:
* Al Capone treft schikking met franchisers
* Geen infecties na medische milkshake
* Nieuwe fastfoodopleiding in trek
* Strijd om maagaandeel is te winnen
* Snackworld hamert op productiviteit

Al Capone treft schikking met franchisers

Pizzaketen Al Capone heeft met haar franchise nemers een schikking getroffen over de geëiste schadevergoeding voor het geregeld uitvallen van de telefooncentrale vorig jaar.

Geen infecties na medische milkshake

Wondinfecties na zware operaties voorkomen met een milkshake met visolie en extra voedingsstoffen. Dit is de uitkomst van een onderzoek in het Academische Centrm Amsterdam.

Nieuwe fastfoodopleiding in trek

De belangstelling voor de nieuw gekwalificeerde fastfoodopleidingen van het LOB HTV heeft aan de verwachtingen voldaan. Volgens manager Stephan Bal zijn de aangepaste opleidingen bij regionale opleidingscentra van start gegaan.

Strijd om maagaandeel is te winnen

Cafetariahouders kunnen de strijd om het maagaandeel winnen, simpelweg omdat ze de beste papieren hiervoor hebben. Wel moet gewerkt worden aan de uitstraling van de zaken. Eenduidig herkenbare concepten of een locatie zoals een grootgrutter of een tuincentrum zijn daarbij van strategisch belang

Snackworld hamert op productiviteit

Snackworld heeft een systeem ontwikkeld om de productiviteit van de werknemers in de cafetarria te verhogen. Directeur Wim Markwat ziet mogelijkheden om een omzet van ƒ150,- per medewerker te realiseren.

Reageer op dit artikel