nieuws

Speelautomaat

Horeca

JVH gaming informeerde de beursbezoeker over alle veranderingen bij kansspelautomaten door de invoering van de euro en gaf uitleg over de veertien punten van de ‘Nijpels-kansspelautomaat’. Speelautomaten moeten vanaf 1 januari 2002 voldoen aan een nieuwe wetgeving, die bekend staat als ‘De14 punten van Nijpels’. Een commissie onder voorzitterschap van deze oud-minister onderzocht in 1995 […]

JVH gaming informeerde de beursbezoeker over alle veranderingen bij kansspelautomaten door de invoering van de euro en gaf uitleg over de veertien punten van de ‘Nijpels-kansspelautomaat’. Speelautomaten moeten vanaf 1 januari 2002 voldoen aan een nieuwe wetgeving, die bekend staat als ‘De14 punten van Nijpels’. Een commissie onder voorzitterschap van deze oud-minister onderzocht in 1995 hoe de gokverslaving in de horeca tegengegaan zou kunnen worden. Inmiddels is die wet van kracht geworden.Bewuster spelen is het uitgangspunt. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat ieder spel bewust gestart moet worden. Het is niet meer mogelijk de startknop vast te zetten voor een continue speelduur. Na iedere automatische uitbetaling geldt een wachttijd van 15 seconden, waarin de automaat niet meer bespeelbaar is en ook geen inworp mogelijk is.

Nieuw is dat de inworp €0,20 per spel is (was een kwartje). De prijzen gaan in verhouding omhoog. Gewonnen punten tot 200 (€40) gaan naar de winbank, de overige punten worden in het algemeen automatisch uitbetaald. De jackpot is verhoogd naar €40. En de automaat is voorzien van een spelersinformatiesysteem.‘De automaten zijn bedoeld voor recreatieve spelers in de horeca. Het aantal mogelijkheden is verminderd; het spelen wordt minder aantrekkelijk gemaakt. Zo keert het apparaat tussentijds steeds uit, iets dat de gokverslaafde speler niet kan waarderen’, weet Ed van Duijn, commercieel directeur van JVH gaming.‘De 14 punten van Nijpels’ zijn te lezen op internet en staan beschreven in een folder. JVH gaming biedt de brochure aan via een houder op de automaten. Met automaten op 3200 horecalocaties behoort de firma tot de grootste exploitanten van Nederland.

Voor informatie: JVH gaming, Tilburg. Tel. (013) 549 94 47. www.jvhgaming.com.

Reageer op dit artikel