nieuws

Toerisme in 2001 afgenomen

Horeca

Het toerisme is vorig jaar voor het eerst sinds 1982 afgenomen. Wereldwijd kwam het aantal toeristen uit op 688,6 miljoen, 1,3 procent minder dan in 2000. Dit blijkt uit cijfers van de Wereld Toerisme Organisatie.

Volgens directeur Francesco Frangialli is de afname vooral veroorzaakt door de terreuraanslagen op 11 september. ‘De maanden september, oktober en november waren een ramp voor het toerisme in de gehele wereld.’ Toeristen bleven weg uit de vliegtuigen en zochten minder vergelegen gebieden op.

In de periode januari-augustus steeg het aantal toeristen nog met drie procent, ondanks de economische teruggang in grote delen van de wereld. Daarna was er een daling van elf procent.

De Wereld Toerisme Organisatie verwacht dat in de eerste zes maanden van dit jaar weer ‘gewone groeipercentages’ te zien zullen zijn. ‘De vooruitzichten voor de komende paasvakantie en het zomerseizoen zijn gunstig’, zo zei Frangialli dinsdag 29 januari.

Reageer op dit artikel