nieuws

Veneca Award 2001 voor Brinkhorst

Horeca

Mr. L.J. Brinkhorst, minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV), heeft tijdens het jaarlijkse galadiner van de Veneca de Veneca Award 2001 ontvangen uit handen van de voorzitter Hans Reinierse. Naar de mening van leden van de Veneca heeft de minister zich op buitengewone wijze ingespannen voor de voedselveiligheid in Nederland. De minister toonde zich zeer verheugd met de onderscheiding.

De Veneca Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere betekenis heeft gehad voor de contractcateringbranche. Veneca-voorzitter Hans Reinierse bij de uitreiking tegen Brinkhorst:’Het zal u niet verbazen dat in onze sector de zorg voor voedselveiligheid en het voorkomen van incidenten op dit terrein een belangrijke plaats heeft. Voedselveiligheid is de laatste jaren in een steeds grotere belangstelling komen te staan. Verschillende oorzaken, zoals BSE, dioxine en MKZ hebben gevoelens van onbehagen bij de consument veroorzaakt. Hoe veilig is ons voedsel? En wie garandeert dit?’

Volgens Reinierse heeft Brinkhorst zich enorm ingespannen om het consumentenvertrouwen terug te winnen. ’De betrokkenheid bij de minister is duidelijk aanwezig en heeft onder meer geleid tot het kabinetsbesluit om een nationale voedselautoriteit in te stellen’, aldus Reinierse.

De onafhankelijk opererende, gezaghebbende autoriteit is belast met de coördinatie en aansturing van voedselveiligheidsonderzoek, de coördinatie van en het toezicht op alle keuringsdiensten en controle-instellingen en het inhoudelijk verzorgen van de communicatie.’ Ook dit draagt bij aan het herstel van het vertrouwen in de voedselveiligheid. Dat is in het belang van Nederland en dus ook van onze sector, die dagelijks ruim twee miljoen mensen bedient’, zo stelde Reinierse bij de uitreiking van de Veneca Award 2001.

Reageer op dit artikel