nieuws

Aanpak werkdruk hapert

Horeca

De aanpak van de werkdruk in de horeca verloopt trager dan afgesproken. Volgens het medio 2000 afgesloten convenant tussen werkgevers, werknemers en het Ministerie van Sociale Zaken zouden nu ruim 1000 bedrijven zijn doorgelicht op werkdruk. In de praktijk blijkt dat pas enkele honderden bedrijven zijn aangemeld.

Reden voor het Bedrijfschap Horeca en Catering de komende maanden vele honderden ondernemers te voorzien van informatie over de aanpak van werkdruk. Met behulp van de QuickScan (cd-rom) kunnen werknemers anoniem aangeven waar de knelpunten in een bedrijf zitten. Ondernemers kunnen vervolgens op basis van een ‘5 Stappen Plan’ gericht aan oplossingen werken.

Binnenkort lanceert het bedrijfschap ook een nieuwe website (www.arbohoreca.nl) waarop alle informatie over aanpak van werkdruk wordt verzameld.Sociale partners en ministerie sloten het convenant ruim anderhalf jaar geleden omdat uit onderzoek bleek dat eenderde van de 280.000 werknemers in de bedrijfstak regelmatig overmatige werkdruk ervaart. Te hoog werktempo, te eenzijdig werk, onvoldoende verantwoordelijkheid en slechte arbeidsomstandigheden waren de belangrijkste klachten.

Reageer op dit artikel