nieuws

Aviko verkoopt divisie in VS

Horeca

Aardappelverwerker Aviko heeft zijn activiteiten in de Verenigde Staten beëindigd. Het bedrijf verkocht de divisie aldaar eind vorig jaar aan de Canadese fritesproducent Cavendish.

Volgens marketing manager Dick van der Aart is er op de Amerikaanse markt al enige tijd sprake van overcapaciteit. ‘Vanwege de gunstige valuatakoers vindt er vooral uit Canada een enorme invoer van aardappelproducten plaats. Dat ging te veel ten koste van ons marktaandeel.’

Met de opbrengst uit de verkoop wil Aviko zich nu vooral richten op het Europese segment. Het bedrijf heeft daarin een aandeel van circa 20 procent. Van der Aart denkt dat dit op termijn is te verhogen tot zo’n 25 procent. ‘Europa biedt ons een beter perspectief dan de Verenigde Staten.’ Overigens blijft Aviko nog wel actief in Zuid-Amerika. ‘Maar gelet op de beoogde Europese expansie met minder intensiteit dan voorheen’, aldus de marketing manager.

Reageer op dit artikel