nieuws

Dansfeest in Jaarbeurs rustig verlopen

Horeca

Het dansfeest Trance Energy in de Jaarbeurs in Utrecht is zaterdagnacht rustig verlopen. De politie had ongeveer honderd man ingezet. In totaal werden 26 personen aangehouden, voornamelijk wegens het bezit van verdovende middelen.

Aan het dancefeest ging een flinke rel vooraf. De gemeente stelde dat de organisatie niet meer dan 20.000 en onder bepaalde voorwaarden 25.000 bezoekers mocht toelaten. Anders zou de politiezorg elders in de stad in het geding komen.

Organisator ID&T wilde echter een feest bouwen voor 40.000 bezoekers en had al 30.000 kaarten verkocht toen de gemeente Utrecht van de omvang van het evenement op de hoogte raakte. Een kort geding volgde waarin de rechter bepaalde dat Utrecht 30.000 feestgangers moest toelaten.

Burgemeester Brouwer heeft inmiddels aangekondigd maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. Ze is van plan om voor dergelijke binnenevenementen vergunningen verplicht te stellen. Nu is dat alleen het geval voor evenementen in de open lucht.

Reageer op dit artikel