nieuws

Doorstart Fish Compagny Harlingen

Horeca

Het visverwerkingsbedrijf The Fish Compagny uit Harlingen gaat een doorstart maken. Dat hebben curator S. Roodhof en de directie van het bedrijf donderdagmiddag 21 februari op een persconferentie bekendgemaakt. Bijna veertig van de zestig voormalige werknemers kunnen terugkeren naar het bedrijf.

Er is geen nieuwe geldschieter voor het bedrijf gevonden. De directie en de huidige aandeelhouders zullen zelf extra geld in het bedrijf pompen. Ze willen niet kwijt om hoeveel geld het gaat.

Het bedrijf werd op 1 februari failliet verklaard. Sinds de aanslagen van 11 september in Amerika kelderde de vraag naar vis van de twee grootste afnemende landen, Japan en Amerika. De omzet daalde daardoor met enkele tientallen procenten. Bij het faillissement bedroeg de schuld van het bedrijf enkele miljoenen euro’s.

Reageer op dit artikel