nieuws

Gasten helpen bij overval restaurant

Horeca

De politie van Rotterdam is op zoek naar twee gasten van een restaurant die vermoedelijk al etend de zaak verkend hebben voor een overval woensdagavond 13 februari laat. De twee eters verlieten de zaak met de twee overvallers, zonder te betalen voor hun maaltijd.

De gasten arriveerden om half elf. Om kwart over twaalf vielen twee gewapende mannen de zaak binnen. Daarbij werd een schot gelost waarbij niemand gewond raakte.

Een medewerkster en de eigenaar werden vastgebonden, nadat de laatste de kluis had geopend. Met ettelijke duizenden euro’s vertrokken de overvallers, en de gasten. De politie denkt dat die via hun mobiele telefoon inlichtingen hebben verstrekt. De politiewoordvoerder zegt nog nooit eerder te hebben gehoord van een overval die op zo’n manier werd voorbereid en gepleegd.

Reageer op dit artikel