nieuws

Groningen krijgt grootste theater

Horeca

Groningen heeft vanaf volgende week officieel een van de twee grootste theaters van Nederland. Het uit 1969 stammende evenementencomplex de Martinihal is in een jaar tijd omgebouwd tot het luxueuze Martiniplaza.

Behalve een theater bevat het gebouw onder hetzelfde dak ook een sporthal, een congrescentrum en een evenementencomplex. Met een capaciteit van 1600 stoelen is het Martinitheater even groot als het nieuwe Luxor-theater in Rotterdam, het grootste theater van Nederland.

’Carré had er vroeger meer, maar heeft door allerlei brandvoorschriften in moeten dikken’, legde Martini-directeur H. van der Zee maandag uit. Aanleiding voor de uitbreiding en verbouwing was onder meer ruimtegebrek in het gebouw. Bij grotere evenementen als de Jaarbeurs Groningen moesten op het voorplein zelfs tenten worden bijgeplaatst.

Reageer op dit artikel