nieuws

Hotels op Eiland van Brienenoord

Horeca

Op de punt van het Eiland van Brienenoord, een autovrij, groen gebied in Rotterdam, kan in 2003 worden begonnen met de aanleg van een zeventig meter hoog hotelcomplex. Omringd door natuur en water en met zicht op de skyline van Rotterdam, denkt de gemeente aantrekkelijke omstandigheden te bieden voor een conferentieoord.

Het hotelcomplex krijgt 180 kamers en 55 appartementen. Ook komt er, weggewerkt in het bestaande dijklichaam, een parkeergarage voor 470 auto’s. Automobilisten kunnen dan wel het eiland op met de wagen, maar het vervoermiddel moet worden achtergelaten in de garage. Voor wandelaars is aan de andere zijde van het eiland een brug voorzien.

’Waarom helemaal naar Renesse of Rockanje? Sluit je maar af op het Eiland van Brienenoord, want ook daar ben je omgeven door de natuur’, blikt verantwoordelijk wethouder H. Kombrink (ruimtelijke ordening) vooruit. Het voor een klein gedeelte onder de drukke Van Brienenoord liggende eiland, is volgens Kombrink ook een uitkomst voor mensen die in de nabijgelegen Kuip of de Topsporthal moeten zijn.

Reageer op dit artikel