nieuws

Jubileumbier voor 750-jarig Breda

Horeca

Breda 750. Zo heet het bier dat de Oranjeboom Bierbrouwerij speciaal heeft gebrouwen ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad waar ook de brouwerij gevestigd is: Breda. Het donkerblonde bier zal het hele jaar verkrijgbaar zijn in Breda en enkele omringende plaatsen. Voor de horeca is het bier op fust verkrijgbaar, bij slijters […]

Breda 750. Zo heet het bier dat de Oranjeboom Bierbrouwerij speciaal heeft gebrouwen ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad waar ook de brouwerij gevestigd is: Breda. Het donkerblonde bier zal het hele jaar verkrijgbaar zijn in Breda en enkele omringende plaatsen. Voor de horeca is het bier op fust verkrijgbaar, bij slijters en supermarkten zal het bier in 75 cl flessen in de schappen staan. Breda 750 is een ondergistend bier dat dankzij het alcoholpercentage van 6 procent een iets vollere smaak heeft dan pils. Bovendien is het ietwat moutig, en heeft het een licht bittere, iets fruitige, afdronk.

Volgens hoofd public relations Jan Laurijssen van Interbrew zal Breda 750 na het jubileumjaar weer van de markt verdwijnen. Desondanks noemt hij het niet ondenkbaar dat het bier na die tijd nog vaker gebrouwen gaat worden. Steden of regio’s die ook een jubileumfeestje op de kalender hebben staan, en dit op willen vrolijken met een eigen bier, kunnen zich melden in Breda. Voor informatie: Interbrew, Breda. Tel. (076) 525 23 45.

Reageer op dit artikel