nieuws

Langoustines en hertenmedaillons

Horeca

Ruim tweehonderd gasten van het kroonprinselijk bruidspaar namen zaterdagmiddag in het Paleis op de Dam deel aan een feestelijke lunch van vijf gangen.

De lunch begon met een cocktail van langoustines. Daarna kregen de hoogheden en andere hoogwaardigheidsbekleders een tartelette au turbot met een wittewijnsaus. Het hoofdgerecht bestond uit medaillons de chevreuil (hertenbiefstukjes) met tijmsaus, rode kool, gebakken appel en pommes duchesse, gefrituurde torentjes van aardappelpuree.

Het dessert bestond uit een tarte de la mariée. Wat dat taartje inhoudt is een verrassing van de kok. Ten slotte serveerde de koninklijke keukenploeg mocca met lekkernijen. Prins Bernhard heeft de lunch overgeslagen. Prins Claus zat voor zover bekend wel aan tafel.

Reageer op dit artikel