nieuws

Levenslange vakantie op luxe cruiseschip

Horeca

Wie altijd al gedroomd heeft van een permanente vakantie op een luxe cruiseschip, kan die wens nu in vervulling laten gaan op The World. Woensdag werd dit schip gedoopt in het Noorse Trondheim. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan zo’n drijvend buitenhuisje. De goedkoopste hutten kosten twee miljoen dollar.

Die prijs kan zelfs oplopen tot 6,8 miljoen dollar, maar daar staat dan ook een appartement tegenover met drie kamers en een totale oppervlakte van driehonderd vierkante meter. Om onkosten als de salarissen van het personeel te dekken, moet jaarlijks een som van tussen de 100.000 en 340.000 dollar per appartement worden betaald.

The World meet 195 meter en heeft aan boord onder meer een casino, een sauna, een golfbaan met echt gras en een tennisbaan. Indien gewenst kunnen de ‘hutten’ worden voorzien van extra gemakken als een bubbelbad en een privéterras.De bouwkosten van het schip bedroegen 266 miljoen dollar.

Tot nu toe zijn tachtig van de 110 appartementen verkocht. De eigenaar van The World, het Noorse bedrijf ResidenSea, denkt de resterende dertig binnen een jaar aan de man te hebben gebracht. Hoewel The World uiteindelijk een soort exclusieve drijvende gemeenschap moet worden, blijven de bewoners gewoon belastingplichtig in hun eigen land.

Op 6 maart vertrekt het schip uit Oslo. De eerste reis voert naar Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida, via Hamburg en Londen. In de toekomst staan uitstapjes naar New York, de Azoren, Barcelona, Venetië, Sint Petersburg, Antigua, Acapulco en Hawaiï op het programma.

Reageer op dit artikel