nieuws

McDonalds wacht met biologische burger

Horeca

McDonalds Nederland gaat voorlopig geen biologische grondstoffen verwerken in haar fastfoodproducten. Het bedrijf reageert daarmee op een verzoek van de Stichting Natuur en Milieu om bio-grondstoffen te gaan gebruiken.

De fastfoodketen zegt nog teveel drempels te zien in de continuïteit en de kwaliteit van het aanbod voor er een biologische hamburger kan worden aangeboden. In een reactie zegt McDonalds ‘niet afwijzend te staan’ tegenover het gebruik van biologische grondstoffen.

In januari stuurde Natuur en Milieu McDonalds een brief waarin die het concern wees op de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Volgens de stichting kan de doelstelling van 10 procent biologische landbouw alleen worden gehaald als grote bedrijven de producten afnemen.

Reageer op dit artikel