nieuws

Parkeerdek Van der Valk was instabiel

Horeca

Het instorten van het parkeerdek bij motel-restaurant Van der Valk in Tiel is volgens ingenieursbureau Arcadis te wijten aan een instabiele ondersteuning van het dek aan de noordzijde van het gebouw. Arcadis deed het onderzoek naar de instorting in opdracht van Van der Valk en maakte de uitkomst vrijdag 15 februari bekend.

Het bureau onderschrijft hiermee de conclusies van bouwtechnisch adviesbureau ABT, dat eerder vrijdag zijn conclusies presenteerde. ABT deed het onderzoek in opdracht van de gemeente Tiel. A. Bruintjes van Arcadis sprak, net als J. van Hulsbergen van ABT, van een ‘domme bouwfout’.

Het Van der Valk-concern is verbaasd over de conclusies van de onderzoeken, maar onderschrijft ze wel, aldus woordvoerder H. Betist. Het probeert nu de bouwtekeningen van het motel te achterhalen om meer te weten te komen over de constructie van het gebouw. Het is echter niet zeker of deze tekeningen wel bestaan.

Volgende week wil Van der Valk duidelijkheid hebben welke tekeningen er wel zijn en welke niet. Over drie weken wil het concern duidelijkheid geven over de vergunningen van het motel. De conclusies zijn voor Van der Valk geen reden andere vestigingen te onderzoeken.

Reageer op dit artikel