nieuws

Schutter richtte op horecaportier

Horeca

De gemaskerde man die vrijdagavond twee mensen neerschoot in een Amsterdams restaurant had vermoedelijk nog een appeltje te schillen met een van de slachtoffers. Het gaat om een 36-jarige portier van een groot partycentrum in de hoofdstad. Het andere slachtoffer was een 18-jarige medewerker. Beide slachtoffers verkeren buiten levens gevaar.

De portier zat vrijdagavond met een vrouw te drinken in het restaurant in de Reguliersdwarsstraat toen de gemaskerde man rond half tien de zaak binnenkwam. De schutter liep op het tafeltje van de portier af en er ontstond een worsteling tussen de mannen. De 18-jarige medewerker wilde tussen beiden komen, maar deinsde terug toen er een aantal schoten klonk. De dader nam daarop de benen. De politie gaat uit van een gerichte actie tegen de portier.

De 18-jarige medewerker kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De portier moet nog een operatie ondergaan, maar verkeert buiten levensgevaar. De politie heeft hem nog niet grondig kunnen horen en tast nog in het duister over het motief voor de schietpartij.

Reageer op dit artikel