nieuws

Snacks door euro duurder

Horeca

Snackbarproducten zijn na de overgang van de gulden naar de euro gemiddeld met 3,2 procent gestegen. Maar er zijn forse uitschieters in de prijzen tot meer dan twintig procent. Dat meldt de Consumentenbond in haar Euromonitor.

De Consumentenbond volgt sinds september 2001 in zijn Euromonitor de prijsontwikkeling van zo’n 2500 producten en diensten. De doelstelling hiervan is vast te stellen of de overgang leidt tot extra prijsstijgingen. In een aantal gevallen zoals in de cd-branche, pontveren en videotheken stapt de consumentenorganisatie naar de Nederlandse Mededingingsautoriteit.Er worden geen stappen ondernomen tegen de cafetariabranche. ‘Er is voldoende keuze voor de consument. Zij kunnen zelf met hun bezoeken bepalen of ze forse prijsstijgingen willen betalen’, laat Sicco Louw, hoofd communicatie van de Consumentenbond, weten.In mei wordt er weer een Euromonitor bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel