nieuws

Theezakje dat niet druppelt

Horeca

Een 62-jarige Deen en zijn 38-jarige zoon hebben een theezakje uitgevonden dat niet druppelt als het uit de pot of het kopje wordt gehaald. De uitvinding is vanaf 18 februari te koop in Denemarken, zo meldde uitvinder Kurt Christensen.

Christensen is, evenals zijn zoon Henrik, architect van beroep. ‘We zijn allebei verzot op thee, en het irriteerde ons dat je altijd een schoteltje moet zoeken om het theezakje op te leggen’, aldus de Deense Willie Wortel.

Het zakje is driehoekig en heet ‘Teangle’. Het is gemaakt van een absorberend materiaal. Tests hebben volgens de Denen aangetoond dat het zakje niet lekt en geen vlekken veroorzaakt. ‘Je kunt het zelfs in je zak stoppen’, aldus de trotse uitvinders, die zes jaar hebben gewerkt aan het antilekzakje.

Op de smaak van de thee heeft het zakje geen invloed, meldden vader en zoon. Voorlopig is de ‘Teangle’ verkrijgbaar in vier smaken: earl grey, groene thee, sinaasappel en tropische vruchten.

Reageer op dit artikel